Épület

Az Idősek Házát 2007-ben építtette Nagyhegyes Község Önkormányzata.A beruházás célja az volt, hogy az idősgondozás egy modern, az időskori szükségletekhez igazodó, kényelmes, esztétikus, minden igényt kielégítő intézményben valósulhasson meg.A park családi összejöveteleknek és szabadidős programoknak is remek helyszínt biztosít. A kialakított szalonnasütő és az udvari kemence akár hamisítatlan falusi hangulatot árasztó programok megszervezését is lehetővé teszi.


Épület külső és ParkAz otthon zárt udvarát szépen megmunkált kovácsoltvas kerítés szegélyezi. Az udvarba kamerás telefonnal felszerelt elektromos kapun keresztül juthatunk be.Az épületet szépen elrendezett, ápolt park veszi körül, mely egészen a szomszédos Kiserdőig lenyúlik. A parkot fák-bokrok, rózsaültetvény, szépen gondozott virágágyások teszik esztétikussá.Az itt elhelyezett padok és a filagória, valamint a kialakított árnyékos teraszok a szabad levegőn tartózkodást teszik kényelmessé és élvezhetővé. A nyári melegben hatalmas napellenzők és párakapu teszi elviselhetőbbé a kint tartózkodást.


Épület belsőAz épületbe belépve a tágas előcsarnokba jutunk, ahol látogatóink és lakónk számára kényelmes beszélgetősarkot alakítottunk ki.A földszinten kapott helyet a nővérszoba, a tágas, légkondicionált ebédlő, a melegítőkonyha és az intézményvezetői iroda is.Az első emeleten található a gazdasági iroda és a társalgó, melyben mindig „mozgalmas” élet folyik, valamint a betegszoba/elkülönítő. Szintén ezen a szinten kapott helyet a három oldalról is megközelíthető káddal rendelkező fürdőszoba is, ahol kéthetente fodrász és havonta pedikűrös várja az otthon lakóit.A tetőtérben került kialakításra a mosoda és az orvosi szoba.A három szinten összesen 19 lakószoba található, a szobákban -nagyságuktól függően- 1-2-3-4 fő helyezhető el. Egyágyas szobáinkért 1. 800. 000 forint belépési hozzájárulást kell fizetni. (Ennek feltételeiről kérjük érdeklődjön az intézmény vezetőjénél!)Az épület teljesen akadálymentes, a közösségi helyiségek légkondicionáltak.